Babaágy blog

Minden a babaágyakról, leendő anyukáknak vagy már gyakorló szülőknek.

Friss topikok

Címkék

Kisebb vagy nagyobb babaágyat?

2014.05.30. 15:26 | radcsa | Szólj hozzá!

Címkék: baba kiságy

Kétféle babaágy méret terjedt el: a 120*60 cm-es fekvőfelületű és a 140*70 cm-es. Kicsinek tűnik a különbség, pedig nem az.

 

A kisebb ágyban 2 éves kor felett már nem fogja jól érezni magát a kicsi. A nagyobb ágy egy-másfél évvel tovább használható, vagyis 3-4 éves koráig megfelelő fekhelyet biztosít a gyereknek. A nagyobb ágy nem csak 36 %-kal nagyobb területet jelent, hanem nagyobb változatosságot, átalakíthatóságot is. A 140*70 cm-es ágyak oldalrácsaiból pár darab pálca kivehető, így könnyebb a gyerekhez hozzáférni, ha éjszaka be kell takarni, vagy a cumit visszatenni a szájába. Ezek az ágyak könnyűszerrel átalakíthatók ágyneműtartóssá, akár egy utólag beszerzett ágyneműtartóval. A kisebb, 120-as ágyakra ez ritkán jellemző. (A Faktum kínálatában található 120-as ágyakba utólag nem szerelhető ágyneműtartó). Egy ágyneműtartó jelentősége az első 8-9 hónap elteltével nyilvánvalóvá válik. A szezonális ágynemű kollekciót ugyan is tárolni kell valahol. A nagyobb ágy mellett szól, hogy amikor a gyerek már önállóan jár "folyóügyeit" intézni éjszaka, addigra a rácsok leszerelésével - és az ágyvégek egyszerű variálásával - miniheverő alakítható ki belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://babaagy.blog.hu/api/trackback/id/tr676237028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása