Babaágy blog

Minden a babaágyakról, leendő anyukáknak vagy már gyakorló szülőknek.

Friss topikok

Címkék

A gyerkőcbirodalom alapja a fantáziadús gyerekbútor

2014.10.03. 14:04 | radcsa | Szólj hozzá!

Címkék: bútor babaszoba

A gyerkőcök birodalmát praktikus és fantáziadús gyerekbútorokkal tudod igazán otthonossá tenni. Jó, ha a gyerekbútor harmonizál a lakás többi szobájával, de ehhez sem kell feltétlenül ragaszkodni.

Szülőként egy dolog biztos, hogy biztonságos és sokáig használható, könnyen variálható gyerekbútort szeretnénk vásárolni.

Jó, ha a gyerekbútor harmonizál a lakás többi szobájával, de ehhez sem kell feltétlenül ragaszkodni. Szülőként egy dolog biztos, hogy biztonságos és sokáig használható, könnyen variálható gyerekbútort szeretnénk vásárolni, amiben a gyerekek és mi is sokáig jól érezzük magunkat.

Változó gyerekbirodalom

Ahogy nőnek a lurkók, úgy változnak az igényeik, és úgy kell változtatnunk a gyerekbirodalom berendezésén is. Nagyon gyorsan eltelik az a pár év, amikor már íróasztalra lesz szükségetek a pelenkázó helyett.

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy állandóan lecseréljék az összes gyerekbútort, ezért érdemes olyat vásárolni, amit könnyen tudunk variálni, új formákban tudunk átrendezni, aminek az elemeit külön-külön is el tudjuk helyezni, vagy esetleg évek múlva is meg tudjuk vásárolni a kiegészítő elemeit. Erről már a vásárláskor érdemes érdeklődni.

Ha túl vagy a gyerekbútor vásárláson, akkor néhány kiegészítővel időről időre átvarázsolhatod a szoba arculatát. A szoba hangulatát a falak és a függönyök színével, stílusával sokkal olcsóbban meg tudod változtatni. A mesés falmatricák is segítenek.

A minőség a legfontosabb

Ha hosszú távú megoldást keresel, akkor a minőséget kell választani, amit sokáig tudtok használni. Biztosan te sem szeretnéd, ha mondjuk, a sok ugrabugrálástól tönkremenne a gyerekágy, vagy nem lehetne a fiókot becsukni már fél év után.

Nagyon fontos, hogy a gyerekbútor könnyen tisztítható legyen, mert azt úgysem tudod elkerülni, hogy véletlenül ne piszkítsák össze a kis lurkók. Egy-egy csoki- vagy kakaófolttal biztosan meg kell majd küzdened az idők során. Érdemes odafigyelni a felületkezelésére és a felhasznált alapanyagokra is, hogy az teljesen káros anyagoktól mentes legyen.

A gyerekbútorok kiválasztásánál ügyelj a biztonságra

Az a tökéletes, ha a gyerekszobába szánt bútorelemek speciális lekerekített élekkel és sarkokkal rendelkeznek. A kifejezetten gyerekbútorokat gyártó cégek már a tervezésnél törekednek az élek és a sarkok elrejtésére vagy lekerekítésére. Egyes bútorok gyártása során az erre szakosodott cégek a gyerekbútorokat speciális fékes mechanikákkal és vasalatokkal készítik, ezzel is  megakadályozva és kizárva a kisgyermekek ujjacskáinak a becsípését, beszorulását. Emiatt talán joggal mondhatjuk, hogy a gyerekeknek szánt bútorok gyártása és tervezése eltér a hétköznapi bútorgyártástól.

Praktikus gyerekbútorok kavalkádjából válogathatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://babaagy.blog.hu/api/trackback/id/tr676755759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása